• home
 • video
 • pas verschenen

  KVM veroordeelt incidenten op OHL: "Dit schaadt ons imago"

  OHL-KV Mechelen lag tien minuten stil.

  OHL-KV Mechelen lag tien minuten stil.

  Een handvol supporters van KV Mechelen heeft zaterdag een slechte beurt gemaakt op bezoek bij OH Leuven. "We accepteren dit gedrag niet", laat de club weten op haar website.

  OH Leuven-KV Mechelen werd zaterdag 2 keer onderbroken nadat KVM-supporters projectielen op het veld gegooid hadden. Bij de tweede onderbreking lag de match 10 minuten stil. De doelman van OHL kreeg twee flesjes over zich.

   

  "Dat gedrag van enkelingen accepteren we niet", veroordeelt hoofdaandeelhouder Olivier Somers de gebeurtenissen. "Gooien met voorwerpen hoort niet bij een voetbalwedstrijd en schaadt het imago van onze club en van al onze supporters."

   

  "We komen nu negatief in het nieuws, terwijl er wel meer dan 1.400 fans hun ploeg geweldig ondersteund hebben bij een achterstand."

  "Flessengooiers krijgen stadionverbod"

  KVM-coach Dennis van Wijk werd ook naar de tribunes verwezen, volgens de club door een misverstand. De Nederlander stuurde de spelers naar het bezoekersvak om de supporters tot kalmte aan te manen, maar hij moest ze eigenlijk naar de kleedkamer sturen.

   

  "Door die twee flessengooiers zit onze coach ongewild op het boetebankje. We zullen er alles aan doen om de twee gooiers te identificeren en hen te laten opdraaien voor de schade. De club zal hen sowieso een stadionverbod opleggen."

   

  Dennis van Wijk: "Dat gooien was absoluut fout. Ik hoop dat die enkelingen eruit gepikt worden. Ik ben wel trots op alle andere supporters. Zij kiezen altijd voor het positieve en ze staan achter de ploeg."