Ga naar de inhoud

Nederlandse crosser Herlings ook heer en meester in GP van België

 zo 5 augustus 2018 19:46
Jeffrey Herlings
Jeffrey Herlings is op weg naar een zoveelste overwinning.

Jeffrey Herlings heeft in Lommel zijn 12e zege van het seizoen geboekt. De Nederlandse WK-leider won met zijn KTM beide reeksen in de Grote Prijs van België. Antonio Cairoli werd tweede, Jérémy Van Horebeek was 8e en beste Belg.

Uitslag GP van België
  crosser ptn
1. Jeffrey Herlings (Ned-KTM) 50
2. Antonio Cairoli (Ita-KTM) 44
3. Max Anstie (GBr-Husqvarna) 36
4. Romain Fèbvre (Fra-Yamaha) 36
5. Glenn Coldenhoff (Ned-KTM) 35
8. Jérémy Van Horebeek (Yamaha) 25
9. Clément Desalle (Kawasaki) 24
15. Kevin Strijbos (KTM) 12

Reeks 1

De Nederlander Jeffrey Herlings zette de eerste reeks van de MXGP van België volledig naar zijn hand. Bij de start moest hij Antonio Cairoli nog even voor zich dulden, maar lang duurde dat niet. 

Daarna reed de WK-leider in geen tijd een comfortabele voorsprong bij elkaar. Achter hem hield Cairoli makkelijk stand op plaats 2. 

 

Clément Desalle maakte een slechte start en reed lang op plaats 12 rond. Hij kon oprukken naar plaats 10, maar moest 2 landgenoten voor zich dulden. Kevin Strijbos werd 9e. Jeremy Van Horebeek 8e.

Uitslag reeks 1
1.  Jeffrey Herlings (Ned)
2. Antonio Cairoli (Ita) op 13"
3. Romain Febvre (Fra) op 51"
8. Jeremy Van Horebeek op 1'38"
9. Kevin Strijbos op 1'49"
10. Clément Desalle  op 1'59"

Reeks 2

In de tweede reeks verraste Glenn Coldenhoff zijn landgenoot Jeffrey Herlings met de snelste start, maar de WK-leider herstelde snel de orde. Op het zwaarste circuit van het kampioenschap zette hij de concurrentie op meer dan een halve minuut. Herlings kon zich zelfs een foutje permitteren in de slotronde.

 

Coldenhoff verloor na de 1e ook de 2e plaats. Die was voor Antonio Cairoli, de nummer 2 in het WK. Bij de Belgen zette Clément Desalle de beste prestatie neer. De nummer 3 in het kampioenschap werd net niet gedubbeld door Herlings en finishte als 8e.

 

Achter hem reed Jérémy Van Horebeek (foto) naar de 9e plaats. Het leverde hem de 8eplaats in de eindstand op.

Jérémy Van Horebeek.
Uitslag reeks 2
1.  Jeffrey Herlings (Ned)
2. Antonio Cairoli (Ita) op 33"
3. Glenn Coldenhoff (Ned) op 48"
4. Max Anstie (GBr) op 54"
8. Clément Desalle op 2'13"
9. Jérémy Van Horebeek op 1 ronde

MX2: Prado maat te groot

Ook in de MX2 reed de WK-leider de concurrentie aan flarden. De Spanjaard Jorge Prado (KTM) won beide manches en eindigde zo voor de Amerikaan Thomas Covington (Husqvarna) en de Deen Thomas Kjer Olsen (Husqvarna).

 

Zandrijder Jago Geerts (Yamaha), die het Prado in de tweede manche nog best lastig maakte, viel net naast het podium. Brent Van doninck (Husqvarna) vervolledigde de top 10.