• home
 • video
 • pas verschenen

  Gomez neemt afscheid van Mannschaft: "Maak plaats voor de jeugd"

  Mario Gomez

  Het WK in Rusland was het laatste wapenfeit van Mario Gomez bij de Mannschaft.

  Mario Gomez neemt op zijn 33e afscheid van de Duitse nationale ploeg. De aanvaller zwaait af met 78 interlands, waarin hij 31 keer scoorde. "Het is tijd voor de jeugd", zegt Gomez, die de deur wel nog op een kier houdt.

  Mario Gomez debuteerde in 2007 voor de Mannschaft. De targetspits was erbij op de EK's van 2008 en 2012 en de WK's van 2010 en 2018. Het WK van 2014, waar Duitsland zich tot wereldkampioen kroonde, miste hij met een zware blessure.

   

  Op het WK in Rusland kon hij de vroege exit van de Duitsers niet voorkomen. Op zijn Facebook-pagina heeft hij nu zijn afscheid van de Mannschaft aangekondigd. "Ik blik terug op een mooie periode bij de nationale ploeg, maar het is nu tijd voor de vele jonge talenten om zich te bewijzen", zegt Gomez.

   

  De aanvaller van Stuttgart laat de deur wel op een kier voor noodgevallen. "Als de bondscoach mij om onwaarschijnlijke redenen absoluut nodig heeft voor het EK 2020 en ik me klaar voel om te helpen, houd ik mezelf beschikbaar. De liefde voor de nationale ploeg blijft."