• home
 • video
 • pas verschenen

  De Ketele snelt naar Europees zilver in de puntenkoers

  Kenny De Ketele

  De medaille is binnen voor Kenny De Ketele.

  Kenny De Ketele (33) heeft België een tweede medaille bezorgd in het baanwielrennen op de Europese kampioenschappen. Na brons voor Jolien D'hoore in de scratch pakte hij zilver in de puntenkoers.

  Een ronde minder dan winnaar Pszczolarski

  In de puntenkoers rijden de deelnemers 160 rondes, goed voor 40 kilometer. Om de 10 rondes sprinten de renners voor punten. Een bonusronde levert 20 punten op.

   

  De Pool Wojciech Pszczolarski excelleerde in dat onderdeel. Met 4 bonusrondes deed hij eentje beter dan Kenny De Ketele.

   

  De Pool sprokkelde zijn punten vooral in de eerste helft van de wedstrijd. daarna nestelde hij zich in het wiel van De Ketele.

   

  Dankzij tussensprints eindigde onze landgenoot met 83 punten achter zijn naam. Pszczolarski finishte met 102 punten. Het brons ging naar de Oostenrijker Matzner (71 punten).

  De uitslag van de puntenkoers (m)

  De Ketele: "Training voor ploegkoers"

  "Ik ben heel tevreden", reageert Kenny De Ketele. "De Pool was sterker, dat geef ik grif toe. Hij rijdt altijd op zijn kousenvoeten weg. Ik moet altijd enorm hard gaan om weg te geraken, maar dat voelt achteraf nog mooier."

   

  Morgen gaat hij met Robbe Ghys voor Europees eremetaal in de ploegkoers. "Die wedstrijd vind ik nog belangrijker", pikt De Ketele in. "Ik bekijk de puntenkoers als een doorgedreven training voor de ploegkoers (een olympische discipline, red)."

   

  "In de kwalificaties zal het morgenochtend wel even pijn doen", lacht hij fijntjes. "Bij deze schuif ik de bal door naar Robbe. Ik zal er 's avonds wel staan."

   

  De Ketele reed vanavond naar zijn 10e Europese medaille. "En toch zou ik er graag een stuk of 8 inruilen voor een nieuwe wereldtitel. Ik voel me nog altijd sterker worden. Ik ben nog niet aan het einde van mijn Latijn. Dit motiveert me voor Tokio 2020", besluit de 33-jarige baanwielrenner.

  Bekijk de 3 bonusrondes van Kenny De Ketele:

  Kijk naar de volledige puntenkoers: