• home
 • video
 • pas verschenen

  Seedorf nieuwe bondscoach Kameroen, Kluivert wordt zijn assistent

  Kluivert en Seedorf

  Kluivert (links) en Seedorf (midden) waren vroeger ploegmaats bij Ajax.

  Kameroen heeft de Nederlander Clarence Seedorf aangesteld als nieuwe bondscoach. Zijn landgenoot en oud-ploegmaat Patrick Kluivert zal hem assisteren. 

  De Kameroense minister van Sport en Lichamelijke Opvoeding kondigde de aanstelling van het duo aan, nadat gesprekken met Sven-Goran Eriksson niks opleverden. 

   

  Seedorf neemt het roer over van Hugo Broos, die Kameroen vorig jaar verrassend naar winst in de Afrika Cup loodste. Een paar maanden later werd de samenwerking stopgezet nadat Kameroen zich niet kon plaatsen voor het WK in Rusland.

  Hugo Broos

  Hugo Broos leidde Kameroen naar de titel op de Africa Cup.

  Ploegmaats herenigd

  De eerste opdracht voor Seedorf (42) dient zich al aan in juni volgend jaar, wanneer Kameroen in eigen land zijn titel zal proberen te verdedigen. De Nederlander is nochtans niet de meest ervaren coach. Hij kende korte periodes als trainer bij AC Milan, Shenzhen en Deportivo La Coruña. Zijn strepen verdiende hij vooral als speler bij Ajax, Real Madrid en AC Milan, waarmee hij telkens de Champions League won.


  Kluivert, die straks de assistent wordt van Seedorf, speelde samen met zijn landgenoot bij Ajax en speelde verder ook bij onder meer Milan en Barcelona. Hij was tussen 2012 en 2014 de assistent van Louis Van Gaal bij Oranje, en stond daarna even aan het roer bij het team van Curaçao.