• home
 • video
 • pas verschenen

  Gaastra: "Timmers voelt zich goed, hij is zelfs al in het water geweest"

  Pieter Timmers en Ronald Gaastra.

  "Timmers zal zelf beslissen wanneer hij weer wil zwemmen."

  Pieter Timmers werd maandag met een virale hersenvliesontsteking opgenomen in het ziekenhuis in Antwerpen. De zwemmer miste daardoor de start van De Europese Kampioenschappen, maar ondertussen gaat het al heel wat beter. "Hij is vooral heel blij dat hij gezond is", vertelt Ronald Gaastra.

  Timmers ging in Glasgow voor goud, maar het draaide anders uit. Een dag voor hij zou afreizen naar De Europese Kampioenschappen werd hij opgenomen in het ziekenhuis van Antwerpen met een virale hersenvliesontsteking.

   

  Gisteren had zijn coach Ronald Gaastra wel opnieuw goed nieuws over de zwemmer. "Het gaat relatief goed. Hij voelt zich goed en hij is zelfs al in het water geweest. Hij voelt natuurlijk wel dat hij krachten verloren heeft."

   

  "Nu is hij vooral heel blij dat hij gezond is. Andere mensen zijn na zo'n hersenvliesontsteking 6 of 7 weken aan het herstellen, maar wij hopen dat hij er toch veel sneller van verlost zal zijn. Misschien kan hij in september nog een beetje glans aan zijn seizoen geven."

   

  "Het is nog even afwachten. Ik ken zijn planning niet. Ik vraag daar ook niet achter.  Hij zal zelf wel beslissen wanneer hij weer wil zwemmen. Dan zal hij het iedereen wel laten weten."