• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische e-sporter kroont zich tot vicewereldkampioen FIFA

  Stefano Pinna

  Stefano Pinna moet de Wereldbeker laten staan.

  De Saudische e-sporter Mosaad Aldassary mag zich de beste FIFA-speler ter wereld noemen. Hij won in Londen de allereerste editie van de FIFA eWorld Cup. In de finale klopte hij onze landgenoot Stefano Pinna.

  2-0 op PlayStation en Xbox

  In de Londense O2-Arena streden de voorbije dagen 32 e-sporters om de wereldtitel FIFA 18. Stefano Pinna verdedigde de Belgische kleuren. De 20-jarige gamer uit Houthalen schopte het tot in de finale.

   

  Daarin moest hij zijn meerdere erkennen in Mosaad "Msdossary" Aldossary. De gamer uit Saudi-Arabië won zowel de finale op de PlayStation (2-0) als op de Xbox (2-0).

   

  De kersverse wereldkampioen mag 250.000 dollar mee naar huis nemen, aangevuld met een mooie trofee en een uitnodiging voor het eerstkomende FIFA-gala. Pinna krijgt als vicewereldkampioen 50.000 dollar.

  De trofee voor de wereldkampioen FIFA 18.

  Messi scoort voor België in de halve finales

  In de eWorld Cup mag je ook buitenlanders selecteren voor je nationale ploeg. Zo verdedigen o.a. Kylian Mbappé en Lionel Messi de Belgische kleuren.

   

  Met succes. In de halve finales won Stefano Pinna dankzij een doelpunt van Messi. België won met 4-3 van Denemarken, vertegenwoordigd door Marcuzo, een e-sporter van Manchester City. Pinna speelt op clubniveau voor het Nederlandse team PSV Eindhoven.

  Stefano Pinna

  Stefano Pinna juicht in de halve finales.