• home
 • video
 • pas verschenen

  Clasie schiet Feyenoord naar Supercup na penaltythriller tegen PSV

  De Nederlandse Supercup is een prooi geworden voor Feyenoord. Na een zenuwslopende penaltyreeks versloeg de Rotterdamse bekerwinnaar, kampioen PSV. Feyenoord volgt zichzelf op.

  Bij PSV nam de nieuwe trainer, Mark van Bommel, plaats op de bank. Zijn collega bij Feyenoord, Giovanni van Bronckhorst, kon bij winst al zijn vijfde prijs met Feyenoord vieren.

   

  Na een minuut lag de match al stil omdat fans van Feyenoord fakkels op het veld gooide. Toen er weer gevoetbald werd, bleek het bijzonder moeilijk voor beide teams om afstand te nemen. In de tweede helft waren er grote kansen voor Lozano en Vilhena, maar scoren lukte niet.

  Penalty's moesten de beslissing brengen, want in de Johan Cruijff Schaal worden geen verlengingen gespeeld. Na 13 penalty's kon Angelino de Schaal richting Eindhoven schieten, maar hij miste en dat deed zijn ploegmaat Rosario meteen daarna ook. Clasie, vorig seizoen Club Brugge, bleef wel kalm en bezorgde Feyenoord de zege.