• home
 • video
 • pas verschenen

  Bernal breekt neus, Landa een ruggenwervel in San Sebastian

  Bernal en Landa worden verzorgd na hun zware val.

  Bernal en Landa worden verzorgd na hun zware val.

  Egan Bernal en Mikel Landa zijn flink gehavend na een zware valpartij in de finale van de Clasica San Sebastian. Bernal heeft onder meer een gebroken neus, Landa brak een ruggenwervel.

  Egan Bernal en Mikel Landa waren de voornaamste slachtoffers van een massale valpartij op 20 kilometer van de streep. De Colombiaan en de Spanjaard bleven liggen en werden lang verzorgd. Vooral de toestand van Bernal leek aanvankelijk erg zorgwekkend.

   

  Team Sky, de werkgever van de 21-jarige Bernal, liet na afloop weten dat de Colombiaan bij bewustzijn was. "Hij heeft ernstige blessures in zijn aangezicht, onder meer een gebroken neus. In het ziekenhuis zal nu een scan gemaakt worden om te zien hoe ernstig zijn toestand is", klinkt het.

   

  Landa stelde zijn fans gerust op de Twitter-account van Movistar. "Rustig, ik maak het goed", sprak de Spanjaard, die met een nekbrace werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar bleek hij een gebroken ruggenwervel te hebben.

  Beelden van de valpartij: