• home
 • video
 • pas verschenen

  Sarri: "Ik hoop dat Courtois onze doelman blijft"

  Maurizio Sarri hoopt Courtois in Londen te houden.

  Maurizio Sarri hoopt Courtois in Londen te houden.

  Chelsea-coach Maurizio Sarri heeft de hoop uitgesproken dat Rode Duivel Thibaut Courtois bij Chelsea blijft. De beste doelman op het WK in Rusland is immers al een tijdje begeerd op de transfermarkt.

  "Op dit moment is Thibaut nog van Chelsea"

  Zondag om 16u staat de FA Community Shield, de Engelse Supercup, op het programma. Bekerwinnaar Chelsea staat in die wedstrijd tegenover Engels landskampioen Manchester City.

   

  Op de persconferentie voorafgaand aan de match kwam Chelsea-coach Maurizio Sarri nog eens terug op de op handen zijnde (uitgaande) transfer van doelman Thibaut Courtois.

   

  "Op dit ogenblik is Thibaut nog altijd doelman van Chelsea", opende Sarri. "Maar ik weet niet of dat in de toekomst nog zo zal zijn. Dat hangt vooral van Courtois zelf af. Ik hoop dat hij onze doelman blijft."

  Thibaut Courtois speelde een indrukwekkend WK en werd verkozen tot beste doelman.

  Thibaut Courtois speelde een indrukwekkend WK en werd verkozen tot beste doelman.

  Sarri: "Elke club wil zijn topspelers uiteraard houden"

  Sarri probeerde, naast Courtois, ook al Eden Hazard ervan te overtuigen niet te vertrekken bij de Londense topclub.  De Italiaanse coach wil zijn goudhaantjes bij Chelsea duidelijk niet zonder slag of stoot laten gaan.

   

  "Ik heb Eden, Thibaut en Willian (Braziliaanse winger van Chelsea, red.) deze zaterdag voor de 1e keer gezien, dus op dit moment kan ik niet veel zeggen over hun situatie", legde Sarri uit. 

   

  "Er is vooralsnog geen nieuws op transfervlak. Maar het zijn topspelers, en elke club wil zijn beste spelers uiteraard houden, net zoals ze topspelers willen aantrekken."