Ga naar de inhoud

Ricciardo verlaat Red Bull voor Renault: "Klaar voor nieuwe uitdaging"

 vr 3 augustus 2018 14:11
Daniel Ricciardo.
Ricciardo won dit seizoen twee GP's voor Red Bull.

Daniel Ricciardo heeft beslist om na dit seizoen zijn team Red Bull te verlaten en aan de slag te gaan bij Renault. "Het was tijd voor een nieuwe uitdaging", zegt de Australische F1-rijder op de website van zijn nieuwe team.

"Ben onder de indruk van de progressie van Renault"

Ricciardo rijdt sinds 2014 voor Red Bull. De ondertussen 29-jarige Australiër schonk de Oostenrijkse renstal 7 GP-zeges en 29 podiumplaatsen. Dit seizoen won Ricciardo in China en Monaco.

 

"We respecteren de beslissing van Ricciardo en wensen hem alle geluk voor de toekomst", zegt Red Bull-teambaas Christian Horner. "We danken hem voor zijn toewijding en de rol die hij in ons team vervulde."

 

Ricciardo heeft ervoor gekozen om volgend seizoen de kleuren van Renault te verdedigen. "Dit was de moeilijkste beslissing uit mijn carrière, maar ik was klaar voor een nieuwe uitdaging", zegt hij op de website van zijn nieuwe team.

 

"Ik besef dat Renault nog veel werk heeft om mee te doen op het hoogste niveau, maar ik ben onder de indruk van hun progressie de voorbije jaren. Renault heeft altijd al een weg gevonden naar de top. Ik kijk er dan ook naar uit om het team te helpen op en naast het circuit."

Ik besef dat Renault nog veel werk heeft om mee te doen op het hoogste niveau, maar ik ben onder de indruk van hun progressie de voorbije jaren.

Daniel Ricciardo

De aankondiging op Twitter:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.