• home
 • video
 • pas verschenen

  Op de valreep: Union speelt weer in gerestaureerd Joseph Marienstadion

  Na 2 seizoenen in het Koning Boudewijnstadion komt Union eindelijk thuis.

  Na 2 seizoenen in het Koning Boudewijnstadion komt Union eindelijk thuis.

  De Licentiecommissie van de KVBV heeft Union de toestemming gegeven haar wedstrijden opnieuw af te werken in het gerestaureerde Joseph Marienstadion. De 1e thuismatch van Union staat op 12 augustus tegen OH Leuven gepland. 

  Hoewel Union Sint-Gillis al op 11 april haar proflicentie kreeg van de Licentiecommissie, moest de club haar resterende thuiswedstrijden van dat seizoen nog in het Koning Boudewijnstadion afwerken .

   

  Op het moment van de licentie-aanvraag waren de verbouwingen aan het Joseph Marienstadion, de mytische thuisbasis van de Brusselse club, immers nog volop bezig. Als die tijdig klaar zouden geraken, mocht Union wel terugkeren naar het vertrouwde nest in het Dudenpark.

   

   Na groen licht van de lokale autoriteiten stuurde de KBVB dan zijn stadionverantwoordelijke voor een grondige controle. Die constateerde dat het stadion, met haar lichtinstallatie van 932 lux en 8081 plaatsen (5081 zitjes), aan alle voorwaarden voor 1B voldeed.

   

  Als Union dit seizoen naar 1A wil promoveren, zal het zijn stadion nog een extra opknapbeurt moeten geven. De ontvangstcapaciteit van het stadion is dan wel voldoende, maar dat geldt niet voor de gemiddelde lichtsterkte. In 1A moet die minstens 1200 lux bedragen.    

  Union opent tegen Lommel

  Na twee seizoenen in het veel te grote Koning Boudewijnstadion kunnen de trouwe Brusselse fans eindelijk opnieuw terecht in het vertrouwde Joseph Marienstadion.

   

  En met OH Leuven op zondag 12 augustus (16u00) als eerste tegenstander strikt het stamnummer 10 meteen ook een knappe affiche. Vrijdagavond opent Union zijn seizoen op het veld van nieuwkommer Lommel.

  Zo zag het Joseph Marienstadion er uit tijdens de verbouwingswerken.