• home
 • video
 • pas verschenen

  Onmenselijk? In Portugal koersen ze bij 43 graden en meer

  De brandweer koelt de renners af met bluswater.

  De Ronde van Portugal gaat gebukt onder een loden hitte. Terwijl het kwik 43 graden Celsius hebben de renners gisteren en vandaag ritten van bijna 200 kilometer gereden. Een Deen moest uitgedroogd opgeven.

  Bluswater om af te koelen

  In ons land is het dezer dagen bloedheet, maar in het zuiden van Europa brandt de zon nog harder. Vandaag gaf de thermometer 43 graden Celsius en meer aan in de schaduw.

   

  En dat zullen de deelnemers aan de Ronde van Portugal geweten hebben. Gisteren stond er een rit van 192 km op het programma, vandaag moesten ze 195 km koersen.

   

  Gelukkig stond de brandweer paraat om de renners af te koelen met bluswater. Het peloton stapte af voor een frisse douche.

  Helemaal uitgedroogd

  De jonge Deen Louis Bendixen heeft de handdoek in de ring moeten gooien. De 23-jarige renner was gisteren helemaal uitgedroogd na de eerste rit in lijn.

   

  "Helaas moet ik de wedstrijd verlaten", tweet Bendixen, die woensdag nog 3e was in de proloog. "Ik zat gisteren 3 uur lang helemaal uitgedroogd bij de dopingcontrole. Er was geen eten, enkel water."

   

  "Na mijn plas stortte ik helemaal in. Mijn lichaam blokkeerde. Ik heb de nacht doorgebracht in het ziekenhuis met een zonnesteek en nierproblemen."