• home
 • video
 • pas verschenen

  Moeskroen-verdediger Diedhiou blijft 4 speeldagen geschorst

  Christophe Diedhiou

  Moeskroen zal het een tijdje zonder Christophe Diedhiou moeten doen.

  De Geschillencommissie van de KVBV heeft in beroep beslist om Moeskroen-verdediger Christophe Diedhiou alsnog 4 speeldagen op non-actief te zetten. Diedhiou kreeg de straf nadat hij op de openingsspeeldag Oostende-middenvelder Indy Boonen een slag in het gezicht verkocht.

  Moeskroen-verdediger Christophe Diedhiou kreeg zaterdag eerst een gele kaart na zijn charge op Oostende-middenvelder Indy Boonen. Maar na tussenkomst van de VAR verkoos ref Wesley Alen om Diedhiou echter van het veld te sturen.

   

  Dat vond de Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond duidelijk nog onvoldoende, want het veroordeelde de Senegalese verdediger tot 4 dagen schorsing. Diedhiou kende maandag zijn strafmaat al, maar toen stemde Moeskroen niet in met de schorsing. In beroep bleef de uitspraak echter ongewijzigd.

   

  De schorsing van de KVBV houdt in dat Moeskroen Diedhiou zal moeten missen in de wedstrijden tegen Club Brugge (5 augustus), Antwerp (11 augustus), Eupen (17 augustus) en Anderlecht (25 augustus). De Senegalese verdediger moet ook 4000 euro boete betalen.