• home
 • video
 • pas verschenen

  Youri Mulder: "Ajax zal er niet zomaar doorheen fietsen tegen Standard"

  Mpoku & Huntelaar

  Standard en Ajax nemen het in de 3e voorronde van de CL tegen elkaar op.

  Volgende week dinsdag ontmoeten Standard en Ajax elkaar in de 3e voorronde van de Champions League. Daarin strijden ze om een ticket voor de play-offs. Ajax mag dan wel voortreffelijk aan het seizoen begonnen zijn, volgens Youri Mulder wordt het een lastige avond voor de Nederlanders.

  "Sturm Graz was een Play-off II-ploeg"

  Met Standard tegen Ajax staat er "een prachtige Champions League-avond" op het programma volgens Youri Mulder. Mulder, die in zijn jeugdjaren nog bij Ajax speelde, voorspelt een lastige wedstrijd voor de Nederlanders. 

   

  "Standard staat een beetje verder in de voorbereiding. Ze zijn al begonnen aan de competitie en hebben ook de Supercup al achter de rug. In de competitie zijn ze goed begonnen met de winst in hun openingsmatch. Dat neemt Ajax zeker mee, het zal een lastige avond worden. Het is niet gezegd dat ze er zomaar even doorheen zullen fietsen."

   

  Ajax rekende in de vorige ronde af met het Oostenrijkse Sturm Graz.  Mulder schat de kansen van Standard toch net wat hoger in. "Met alle respect voor Sturm Graz, maar dat was toch een ploeg van het niveau Play-off II. Het rechterrijtje, zoals we in Nederland zouden zeggen. Op Sclessin wordt het een beetje een klassieker, het wordt een prachtige Champions League-avond."

  "Goede resultaten zeker aan trainer te danken"

  Ondanks alle lof voor Standard, is Mulder ook onder de indruk van het voetbal van Ajax. "De winst tegen Sturm Graz was een goed resultaat, maar vooral het spel was aangenaam om naar te kijken. Het ziet er veelbelovend uit", gaat de Nederlander voort.

   

  "Dat het nu zo vlot gaat bij Ajax, is zeker ook aan de trainer te danken. Vorig jaar kwam Erik ten Hag in het midden van het seizoen bij de club. Dan is je voorbereiding, waar je je ploeg kunt kneden, toch ontregeld. Het is een goede trainer die uitgaat van balbezit en dominantie. Dat zijn dingen die moeilijk zijn om er zo meteen in te krijgen. Maar met onder anderen Hakim Ziyech en Dusan Tadic hebben ze individueel goede spelers. "

   

  Tegen Sturm Graz speelde Ziyech een uitstekende wedstrijd in de heenmatch, maar een verlengd verblijf van de Nederlandse Marokkaan bij Ajax lijkt nog niet helemaal zeker. "Met spelers als Tadic en Daley Blind is er toch kwaliteit in de ploeg. Ook jong talent zoals Carel Eiting is volop in de ontwikkeling. Als Ziyech het gevoel krijgt dat hij nu in een goede ploeg terechtkomt, is de kans dat hij blijft groter. Hopelijk voor Ajax is hij er volgende week nog bij. Hopelijk voor Standard is hij al vertrokken", besluit Mulder. 

  De winst tegen Sturm Graz was een goed resultaat, maar vooral het spel was aangenaam om naar te kijken. Het ziet er veelbelovend uit.

  Youri Mulder