• home
 • video
 • pas verschenen

  Weer een criteriumzege voor Sagan: groene trui ook op 1 in Herentals

  Sagan juicht.

  Na Aalst en Roeselare rijdt Sagan nu ook in Herentals als 1e over de streep.

  Peter Sagan heeft zijn hattrick te pakken in de Belgische na-Tour-criteriums. Na Aalst en Roeselare stak de groene trui nu ook Herentals op zak. Dylan Groenewegen won dan weer het na-Tour-criterium in Wateringen.

  Greg Van Avermaet, die in de Tour nog een week met geel om de schouders reed,  mocht vorig jaar nog met de bloemen naar huis in Herentals. Dit keer was die eer weggelegd voor Peter Sagan. De Slovaak pakt zo een 3 op 3 op Belgische bodem. Ook Nederlands kampioen Mathieu van der Poel mocht mee op het podium.

  1. Sagan 2. Van Avermaet 3. Van der Poel

  DJ Sagan zette na de koers het plein in vuur en vlam

  Groenewegen wint in Wateringen

  Over de grens in Nederland werden er ook rondjes gedraaid in de Profronde Westland in Wateringen. De sprinter was in een rechtstreeks duel beter dan Niki Terpstra. Dylan van Baarle werd derde. Steven Kruijswijk kwam ten val, maar het is niet duidelijk of de schade groot is.