• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Lierde wint zware triatlon op Alpe d'Huez

  Van Lierde komt over de finish.

  Van Lierde won met overmacht.

  Frederik Van Lierde heeft zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt. De Belg was de beste in een triatlon op en rond Alpe d'Huez. Hij klaarde de klus in 5u59'52".

  De deelnemers moesten 2,2 kilometer zwemmen in het Lac du Verney, vervolgens 118 kilometer fietsen met onderweg drie beklimmingen: de Alpe du Grand Serre, de Col d'Ornon en de Alpe d'Huez, en om af te ronden moesten de atleten nog 20 kilometer lopen.

   

  Na het fietsonderdeel had Van Lierde al een ruime voorsprong op de rest van het pak. Hij gaf zijn bonus niet meer uit handen en kwam over de streep in 5u59'52". Het is voor Van Lierde zijn tweede zege va het seizoen, na de Ironman in Nice.

   

  Er stond bovendien nog een Belg op het podium. Timothy Van Houtem werd 3e, Sven Van Luyck 4e. 

  "Leuk om voor ogen van mijn familie te winnen"

  "Zo'n wedstrijd als vandaag vind ik leuk", vertelde Van Lierde. "Het was mijn eerste deelname hier en het paste mooi in het programma. Het leukste was misschien dat ik vandaag voor de ogen van mijn hele familie kon sporten. Zij zijn het belangrijkste in mijn leven."

   

  "Niemand moet denken dat dit gemakkelijk was. Ik kon mijn inspanningen spreiden omdat ik de tijdsverschillen kende, maar ik kan iedereen verzekeren dat het zwaar was, heel zwaar."     

   

  Van Lierde wil in 2020 een punt zetten achter zijn topsportcarrière. "Tot dat moment er is, wil ik zoveel mogelijk races winnen", onderstreept hij. 

  De aankomst van Frederik Van Lierde