• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert schudt iedereen bergop uit het wiel en wint in Denemarken

  Van Aert schudt de rest af in de finale van de tweede rit.

  Wout van Aert heeft de tweede rit in de Ronde van Denemarken (2.BC) gewonnen. De veldrijder had in een pittige finale de beste benen. Hij wordt ook de nieuwe leider. Met Benjamin Declercq en Xandro Meurisse eindigden er nog 2 landgenoten in de top 10.

  Bekijk hier de knappe finish van Wout van Aert in Denemarken

  De rit van 172 kilometer tussen Viborg en Vejle barstte pas los na 160 kilometer. Toen werd de laatste vluchter van de dag gegrepen. Op het lokale rondje werd de ene aanval na de andere gelanceerd. 

   

  De Amerikaan Carpenter leek vertrokken te zijn richting zege,  maar op de aankomst bergop liet Van Aert het buskruit in zijn benen ontploffen. Hij liet iedereen achter en ging op en over Carpenter. Van Aert neemt ook de leiderstrui over van Lasse Norman Hansen. 

  De rituitslag

  1. Wout van Aert - 172 km in 4u13'51"

  2. Alexander Kamp (Den) - 2"

  3. Robin Carpenter (VS) - 4"

  4. Julius Johansen (Den) - 6"

  5. Benjamin Declercq - 11"

  6. Xandro Meurisse - z.t.

  De finish van Wout van Aert