• home
 • video
 • pas verschenen

  Tianjin Quanjian wil Witsel niet laten vertrekken: "Hij zal terugkeren"

  Axel Witsel in Rusland.

  Axel Witsel speelde zich op het WK in de kijker van heel wat (top)clubs.

  Tianjin Quanjian wil Axel Witsel niet naar Borussia Dortmund laten vertrekken. Dat bevestigde trainer Paulo Sousa vandaag op de Chinese staatstelevisie CGTN. "Momenteel is de transfermarkt in China gesloten en dus neem ik aan dat er geen transfer zal zijn."

  "Ik ben ervan overtuigd dat Witsel terugkeert naar China"

  Axel Witsel werd de voorbije dagen gelinkt aan Borussia Dortmund, volgens de RTBF legde de 29-jarige Rode Duivel begin deze week zijn medische testen bij de Duitse eersteklasser af. Witsel krijgt van zijn club Tianjin Quanjian (voorlopig) geen toestemming om de club te verlaten.

   

  "Met de speler en de club heb ik niet gesproken over een eventuele transfer", zegt Tianjin-trainer Paulo Sousa. "Ik denk dat Witsel een opstapclausule in zijn contract heeft staan, maar die clausule kan enkel geactiveerd worden tijdens de Chinese transferperiode (van 01/01/19 tot en met 28/02/19, red)", zegt de Portugees.

   

  "Momenteel is de transfermarkt in China gesloten en dus neem ik aan dat er geen transfer zal zijn. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Witsel terugkeert naar China. Ik hoop dat hij op 5 augustus op training staat om ons in het tweede deel van het seizoen opnieuw te helpen."

   

  Ook clubeigenaar Shu Yuhui verwacht de Rode Duivel zondag in China. "Ik ben er zeker van dat hij zal terugkeren", liet hij optekenen in lokale media.

  Momenteel is de transfermarkt in China gesloten en dus neem ik aan dat er geen transfer zal zijn. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Witsel terugkeert naar China. 

  Tianjin-coach Paulo Sousa