• home
 • video
 • pas verschenen

  Ruil is officieel: Bonucci weer bij Juventus, Higuain en Caldara naar AC Milan

  Bonucci in de kleuren van Juventus.

  Bonucci speelde amper 1 seizoen bij AC Milan.

  Higuain is tevreden met zijn overgang.

  Higuain poseerde al in het shirt van AC Milan.

  0 / 0

  Na amper één seizoen bij AC Milan keert Leonardo Bonucci terug naar Juventus. Gonzalo Higuain maakt dan weer de omgekeerde beweging. 

  "Milan gaat aan Higuain een geweldige spits hebben"

  De ruildeal tussen Juventus en AC Milan is rond. Leonardo Bonucci is weer in Turijn. De 31-jarige centrale verdediger verliet Juventus vorig seizoen voor een avontuur in Milaan, maar dat werd niets. Hij landde deze ochtend in Turijn voor zijn medische controle.

   

  Het was een blij weezien tussen speler en club. Bonucci speelde voor zijn vertrek 319 matchen in het shirt van Juventus. "12 maanden geleden hebben we je uitgezwaaid, nu zijn we klaar om je opnieuw te verwelkomen."

   

  Bonucci wordt rechtstreeks geruild tegen Mattia Caldara (24). Beide spelers worden immers geschat op 35 miljoen euro. Ze tekenen bij hun "nieuwe" clubs een contract voor vijf seizoenen. Ook Higuain (30) is betrokken bij de deal, maar hij wordt gehuurd door AC Milan voor 18 miljoen euro. 

   

  Vooral het vertrek van die laatste vindt Juve-coach Massimiliano Allegri jammer.  "Caldara is een jonge speler die samen met Rugani en Romagnoli bij de beste drie jonge verdedigers van Italië hoort. Ik vind het jammer dat we hem kwijtraken, maar zo werkt de markt", zei Allegri na de wedstrijd tegen de MLS All Stars. "Aan Gonzalo Higuain gaat Milan dan weer een geweldige spits hebben."

  De spelers ondergingen vandaag hun medische testen