• home
 • video
 • pas verschenen

  Formule 1-legende Niki Lauda ondergaat longtransplantatie

  Niki Lauda

  Lauda had een ernstige longziekte

  Voormalig Formule 1-piloot Niki Lauda heeft vandaag een longtransplantatie ondergaan. Dat heeft het ziekenhuis in Wenen op verzoek van de familie laten weten. De transplantatie was nodig omdat de 69-jarige Oostenrijker sukkelde met een ernstige longziekte.

  Meer details werden niet gegeven. In de verklaring verzocht de familie om de privacy van de racelegende zo veel mogelijk te respecteren. Eerder, in 1997 en 2005, onderging Lauda ook al een niertransplantatie.

   

  De Oostenrijker won de Formule 1-titel in 1975, 1977 en 1984 en ook tot op heden is hij nog nauw betrokken bij de sport. Bij Mercedes vertolkt hij op de circuits nog steeds een belangrijke rol. Aanvankelijk werd zijn afwezigheid bij de laatste wedstrijden verklaard met een griepje.

   

  Gisteren was het exact 42 jaar geleden dat Lauda zijn horrorcrash in de GP van Duitsland overleefde. Daar liep hij zware brandverwondingen op en ook zijn nieren en longen werden aangetast.

  Op 1 dag na is het 42 jaar geleden dat Lauda crashte