• home
 • video
 • pas verschenen

  Niet Henry, maar wel Aguirre is de nieuwe bondscoach van Egypte

  Javier Aguirre.

  Aguirre was laatst aan de slag in de Verenigde Arabische Emiraten.

  Javier Aguirre is de nieuwe bondscoach van Egypte. De 59-jarige Mexicaan volgt Hector Cuper op. Die moest ophoepelen na een tegenvallend WK voetbal in Rusland en tekende ondertussen een contract bij Oezbekistan.

  Coachte ook al Mexico, Japan en Atletico Madrid

  Egypte werd in een groep met gastland Rusland, Uruguay en Saudi-Arabië troosteloos laatste met 0 punten. Het verloor drie keer kansloos, waarna de Argentijnse bondscoach Hector Cuper (62) de laan werd uitgestuurd. Cuper tekende vandaag een contract bij Oezbekistan.

   

  Met Javier Aguirre vond de Egyptische voetbalbond deze nacht een opvolger voor Cuper. De Mexicaan was laatst aan de slag bij Al Wahda uit de Verenigde Arabische Emiraten. In het verleden was hij ook al bondscoach van Mexico en Japan en coachte hij drie jaar Atletico Madrid (2006-2009).

   

  Ook ex-topspits Thierry Henry, op dit moment assistent-trainer van bondscoach Roberto Martinez bij de Rode Duivels, werd genoemd. Maar hij wordt het dus niet.

  De mededeling op Twitter: