• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: MLS All Stars (met Ciman) kunnen niet winnen van Juventus

  Foto van vierende Juventus-spelers.

  De Juventus-spelers vieren de zege.

  Laurent Ciman heeft samen met de andere MLS All Stars niet kunnen winnen van Juventus. In de Amerikaanse stad Atlanta versloeg de Italiaanse kampioen een selectie sterspelers uit de MLS na een strafschoppenreeks.

  3e selectie voor basisspeler Ciman

  De MLS All Star Game staat al 22 jaar op het programma, sinds 2005 spelen de beste spelers uit de Noord-Amerikaanse voetbalcompetitie tegen een team uit Europa. Dit jaar was Juventus voor het eerst de tegenstander.

   

  In Atlanta (Georgia) kwamen meer dan 72.000 toeschouwers opdagen voor de wedstrijd. Laurent Ciman, speler van Los Angeles FC, werd door de MLS-fans voor de 3e keer in de selectie gestemd.

   

  De centrale verdediger werd door coach Gerardo Martino (ex-Barcelona, nu Atlanta United) in de basis gedropt en aan de rust vervangen, net als alle andere basisspelers die nog op het veld stonden. 

  Laurent Ciman in actie.

  Laurent Ciman speelde enkel in de eerste helft.

  Juventus haalt het na strafschoppenreeks

  Uitgerekend Ciman verloor na iets meer dan 20 minuten spelen een kopduel in de zestien van Juve-spits Andrea Favilli. De bal verdween in doel en de MLS All Stars waren op achtervolgen aangewezen.


  5 minuten later herstelde Josef Martínez, die als speler van Atlanta United voor eigen volk in actie kwam, het evenwicht met een kopbaldoelpunt van dichtbij na een chaotische fase.


  Er werd niet meer gescoord in de reguliere speeltijd en dus moesten strafschoppen voor de beslissing zorgen. Daarin raakte Bradley Wright-Phillips de paal voor de All Stars bij een 4-3-achterstand. Mattia De Sciglio maakte het daarna af voor Juventus, dat nog zonder Cristiano Ronaldo speelde.

  De 0-1 van Favilli:

  De 1-1 van Martinez:

  De beslissende strafschoppenreeks: