Ga naar de inhoud

meest recent

      Maak kennis met Clark Kent "Superman": de knaap die Phelps uit de tabellen zwom

       do 2 augustus 2018 13:59
      Clark Kent Apuada.
      Clark Kent Apuada.

      Clark Kent Apuada is niet zomaar een 10-jarige Amerikaanse jongen. Hij won vorige zondag alle disciplines waar hij aan deelnam op een regionaal kampioenschap in de VS (7) en verbrak en passant een 23-jarig record van Michael Phelps. 

      "Ik voel me heroïsch in het water"

      Apuada zwom op het Far West International Championship in Californië 1'09"38 op de 100m vlinderslag. Daarmee doet de 10-jarige knaap dik een seconde beter dan de besttijd van Michael Phelps (1'10"48) op die leeftijd in 1995.

       

      Phelps, die Apuada al feliciteerde op Twitter, zwom daarna naar 28 olympische medailles, verspreid over 4 verschillende Olympische Spelen. In de Verenigde Staten zijn ze er dan ook van overtuigd dat Apuada dé opvolger wordt van de grootste olympiër uit de geschiedenis.

       

      De mensen noemen Apuada ondertussen "Superman", naar de tv-held die in het dagelijkse leven ook door het leven gaat als... Clark Kent. "Ik voel me heroïsch in het water", zegt Apuada. "Het voelt soms aan alsof ik vlieg."

      Felicitaties van Michael Phelps:

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

      Maak kennis met Clark Kent Apuada: