• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach Oostenrijk moet FC Bazel weer op rechte pad krijgen

  Marcel Koller is de nieuwe coach van FC Bazel. Dat heeft de Zwitserse topclub zopas bekendgemaakt. De 57-jarige Koller volgt Raphael Wicky op, die eind juli moest opstappen na een mislukte seizoensstart. 

  Koller tekende een contract voor twee seizoenen. "We zijn heel blij dat we hem met al zijn ervaring hebben aangetrokken", vertelt sportief directeur Marco Streller. "Hij moet, samen met zijn assistenten, Basel opnieuw op het rechte pad krijgen. Zowel nationaal als internationaal."

   

  Wicky moest eind juli vertrekken na een mislukte start. Na twee duels heeft Bazel slechts één punt en sneuvelde het in de kwalificaties van de Champions League. De voorbije dagen klonk de naam van Frank de Boer in Bazel, maar de club kiest uiteindelijk voor de ervaring van Koller.

   

  Koller veroverde in zijn carrière al tweemaal de Zwitserse titel met St. Gallen (2000) en Grasshopper Zürich (2003). Nadien veroverde hij ook nog de titel in de Duitse tweede klasse met Bochum. Momenteel was de Zwitser bondscoach van Oostenrijk, maar daar stelde hij teleur met een vroege exit in de poulefase.

  Tweet FC Bazel