• home
 • video
 • pas verschenen

  Gillet kiest weer voor Frankrijk en tekent bij tweedeklasser Lens

  Gillet met een sjaal van Lens.

  Gillet speelde eerder ook bij Bastia en Nantes.

  Ex-Rode Duivel Guillaume Gillet heeft een nieuwe club. Hij heeft een contract getekend bij RC Lens in de Ligue 2. De middenvelder had nood aan een nieuwe wending in zijn carrière want zijn contract bij Olympiakos werd eerder deze zomer in onderling overleg ontbonden.

  De 34-jarige Gillet werd tijdens deze zomermercato her en der gelinkt aan een overstap naar Antwerp, maar het wordt toch opnieuw Frankrijk. Nadat de middenvelder eerder al de kleuren van Bastia en Nantes droeg, tekent hij nu bij RC Lens, een club uit de tweede klasse.

   

  "Guillaume is vorige maand onze sportaccommodaties al komen bezoeken. We hebben toen meteen geprobeerd om een band op te bouwen. En dat schijnt aardig gelukt te zijn, want hij sloeg aanbiedingen af van meerdere clubs", verklapt Eric ROy, sportief manager van Lens.

   

  "De komst van Gillet onderstreept de ambities van de club. We halen opnieuw een ervaren speler binnen. Dat is nodig om een goed kader te vormen voor de jongeren in onze kern. Een speler die in de Champions League tegen Barcelona en Sporting Lissabon heeft gespeeld is zeker een verrijking voor onze club."

   

  Over de duur van het contract is niets bekend. Gillet zat alleszins zonder club sinds hij vertrok bij Olympiakos.