• home
 • video
 • pas verschenen

  Fortuneo bevestigt komst van Greipel: "Wilde een nieuwe uitdaging"

  André Greipel viert een overwinning.

  André Greipel won voor het laatst in de Ronde van België.

  André  Greipel rijdt de komende twee seizoenen voor Fortuneo-Samsic. De Franse wielerploeg bevestigde vandaag de komst van de 36-jarige Duitser. "We hebben één van de beste sprinters van zijn generatie aangetrokken", schreef het team op Twitter.

  "Ik verwacht veel van mijn nieuwe ploeg"

  Na 8 succesvolle seizoenen komt op 31 december een einde aan de samenwerking tussen André Greipel en Lotto-Soudal. De Duitser kwam niet tot een overeenkomst voor een contractverlenging met Marc Sergeant.

   

  Greipel kon onder meer naar Bahrain-Merida en CCC, maar kiest ervoor om de komende twee seizoenen uit te komen voor Fortuneo-Samsic, een Franse ProContinentale ploeg. De sprinter is tevreden met zijn keuze. "Ik wilde een nieuwe uitdaging en een andere omgeving opzoeken."

   

  "Ik verwacht veel van mijn nieuwe ploeg. Ik hoop geïnspireerd te worden door de jonge en vrije geest, maar ik verwacht ook vertrouwen, betrokkenheid en een goede teamgeest."

   

  "Ik hoop mijn ervaring te kunnen doorgeven aan de getalenteerde jonge generatie. Ik weet hoe belangrijk de Bretonse roots van het team zijn. De Tour stopte er al vaak in het verleden. Het is een echte wielerstreek."

  Ik weet hoe belangrijk de Bretonse roots van het team zijn. De Tour stopte er al vaak in het verleden. Het is een echte wielerstreek.

  De bevestiging op Twitter: