• home
 • video
 • pas verschenen

  KVM tegen de rest in 1B? "In voetbal zijn al veel favorieten gesneuveld"

  Beerschot Wilrijk, KV Mechelen en OHL: de drie kemphanen dit seizoen?

  Een week na 1A opent 1B vrijdag de deuren. Wie vooruitblikt, komt automatisch uit bij de vraag: welke uitdager kan op tegen het ervaren en hyperambitieuze KV Mechelen? OH Leuven en Beerschot Wilrijk nemen alvast de handschoen op. 

  Van Wijk: "Verleden wijst uit dat ploegen met ervaring aan de top spelen in 1B"

  Nog voor de eerste competitiematch heeft het 10.000 abonnementen verkocht, zijn stadion verder vernieuwd en spelers als Igor De Camargo, Nikola Storm en op de valreep Onur Kaya als vervanger voor Franck Berrier aangetrokken. Het doel van KV Mechelen is glashelder: kampioen worden en zo promoveren naar 1A. 

   

  "Iedereen zegt dat we kandidaat nummer 1 voor promotie zijn en ik ga dat zelf ook niet afzwakken", zegt KVM-trainer Dennis van Wijk aan Sporza. "Alleen wordt bij ons alles meer uitvergroot omdat we voor 12.000 of meer fans zullen spelen."

   

  "Bij OHL en Beerschot Wilrijk zal er ook druk zijn. De 8.000 fans op het Kiel willen ook dat alle wedstrijden gewonnen worden. En OHL heeft zijn les geleerd uit vorig jaar toen ze door de overname moesten wachten met transfers en hun start misten. Nu zijn er veel blijvers met enkele aanvullingen. OHL zal meteen klaar zijn."

   

  "Als ik kijk naar de budgetten en namen op papier zijn OHL en Beerschot Wilrijk de belangrijkste concurrenten, maar in praktijk zijn er altijd outsiders. In 1B is er geen enkele gemakkelijk wedstrijd. Op Lommel of Tubeke spelen is echt niet evident."

   

  KVM verloor met Coosemans, Rits, Cobbaut en Bandé vier sleutelspelers en haalde bewust vooral ervaring in de plaats. "Het verleden heeft uitgewezen dat ploegen met veel ervaring aan de top spelen in 1B. We hebben ook wat jonge spelers gehaald, die we willen opleiden naar het voorbeeld van Bandé. Er is veel kwaliteit, maar we moeten zien of de mayonaise pakt."

  Interview met Dennis van Wijk:

  Vreven: "In het voetbal zijn al veel favorieten gesneuveld"

  In zijn aanwervingspolitiek trok Beerschot Wilrijk een andere kaart. "Wij kozen voor de jeugd en de toekomst", zegt trainer Stijn Vreven. "Daarom hebben we misschien iets meer tijd nodig, want we verloren de ervaring van Losada en Swinkels."

   

  Dat wil niet zeggen dat de vechter in Vreven geen kansen ziet. "KV Mechelen is misschien de topfavoriet, maar in het voetbal moet je niet altijd de beste spelers, de meeste supporters of het hoogste budget hebben. Fans winnen de match niet."

   

  "Het gaat ook om tactiek, hard werken, een "wij-gevoel". In voetbal zijn al veel favorieten gesneuveld. Kijk naar het WK."

   

  "Onze ambitie is duidelijk. Er is maar een goed resultaat in 1B: de finale winnen en promoveren. Dat is ons enige doel, want Beerschot Wilrijk hoort thuis in 1A. Maar iedereen verkoopt zijn huid duur in deze reeks. Het zal niet enkel tussen ons, OHL en KVM gaan."

  Vandebroeck: "Ambitie is om te promoveren"

  OH Leuven opent de competitie tegen topfavoriet KV Mechelen. "Ik denk dat we er klaar voor zijn. We hebben een vrij goede voorbereiding achter de rug", zegt Chris Vandebroeck, tot voor kort voorzitter en nu lid van de Raad van Bestuur bij OHL.

   

  "Op Nikola Storm na hebben we onze kern helemaal kunnen behouden en we hebben nog een aantal transfers gedaan die normaal gezien een meerwaarde moeten zijn voor de ploeg."

   

  "Onze ambitie is om te promoveren, maar dat biedt uiteraard geen garanties. Het niveau in 1B is erg hoog, met ploegen als KV Mechelen en Beerschot Wilrijk. Ik hoop dat we een betere start maken dan vorig seizoen. We spelen in onze eerste 4 matchen 3 keer thuis, maar wel tegen KV Mechelen, Beerschot Wilrijk en Westerlo. Na die wedstrijden zullen we al beter weten waar we aan toe zijn."

   

  Wat verwacht de Thaise eigenaar van de club? "De verwachtingen zijn realistisch. Zij willen er vooral voor zorgen dat de club klaar is als we de promotie afdwingen. Die mensen hebben geduld, maar we proberen wel zo snel mogelijk te promoveren naar 1A en er een blijvende waarden te worden."