• home
 • video
 • pas verschenen

  Vier maanden gevangenisstraf met uitstel voor Marokkaans talent Harit

  Een rechtbank in Marrakech heeft de Frans-Marokkaanse voetballer Amine Harit veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van vier maanden en een boete van 8.600 dirham (780 euro) voor zijn aandeel in een verkeersongeval waarbij één dode viel.

  De 21-jarige Harit reed eind juni in Marrakech een 28-jarige voetganger aan, die uiteindelijk in het ziekenhuis overleed aan zijn verwondingen. Harit werd opgepakt en een tijdje later weer vrijgelaten in afwachting van zijn proces.

   

  De middenvelder was eind juni naar Marokko teruggekeerd na de uitschakeling van Marokko in de eerste ronde van het WK. Na de wedstrijd tegen Iran werd hij ondanks de nederlaag van zijn team uitgeroepen tot Man van de Match.

   

  Harit speelt sinds vorig seizoen voor het Duitse Schalke 04. In mei werd hij uitgeroepen tot beste jongere in de Bundesliga.