• home
 • video
 • pas verschenen

  Sniper Cyling van Van Aert praat met Aqua Blue Sport over fusie

  Wout van Aert

  Van Aert rijdt in 2019 mogelijk voor Aqua Blue.

  Wout van Aert zal volgend jaar mogelijk niet meer in het blauwe tenue van Veranda's Willems-Crelan te zien zijn. De procontinentale ploeg Aqua Blue Sport voert gesprekken over een fusie met Sniper Cycling, het huidige team van Van Aert.

  Aqua Blue maakte de fusie met Sniper Cycling woensdag bekend, maar later op de avond ontkende Sniper Cycling dat de deal al rond is. "We kunnen wel bevestigen dat we gesprekken voeren over een mogelijke samenwerking vanaf 2019", klinkt het.

   

  Door Sniper Cycling te verwerven, hoopt Aqua Blue zijn diensten uit te breiden naar andere disciplines in het wielrennen, zoals het veldrijden. Met wereldkampioen Wout van Aert hebben ze alvast het perfecte uithangbord. In 2019 zou hij dan zowel in het veld als op de weg voor Aqua Blue rijden. 

   

  "Wout wordt een heuse aanwinst voor Aqua Blue Sport", zegt Rick Delaney, oprichter van de Ierse ploeg op de website van het team. "Momenteel onderhandelen we met een aantal grote namen voor 2019. We hopen hun komst snel te kunnen bevestigen."

   

  Ook teammanager Nick Nuyens zal bij de Ierse ploeg worden opgenomen in het management. "Er is veel potentieel in deze groep en het is een droom van mij om samen te werken met de renners die al aanwezig zijn", aldus Nuyens.