• home
 • video
 • pas verschenen

  Het nieuwe leven van Thomas: "Mijn Instagram-foto staat plots op voorpagina's"

  Geraint Thomas.

  Tour-winnaar Geraint Thomas is nog niet gewend aan zijn nieuwe status van sporticoon. Hij kreeg feliciaties van onder meer Arsène Wenger en Gareth Bale. "Ik kan niet anders dan meegaan met de stroom."

  Drie dagen na zijn eerste eindzege in de Ronde van Frankrijk beseft Thomas nog niet goed wat hem allemaal overkomt. "Mijn leven is nu totaal anders", net zoals Bradley Wiggins hem voorspeld had.

   

  De gewoonlijk veeleer gereserveerde Thomas kan er nog altijd niet bij dat hij felicitatievideo's binnenkrijgt van persoonlijkheden als Elton John, Thierry Henry en Gareth Bale.

   

  "Ik heb die een paar keer moeten afspelen in de taxi om zeker te zijn dat ik het niet gedroomd had", zegt de Tour-winnaar.

   

  "Alles komt nu zo snel na elkaar", zegt Thomas, nog helemaal opgewonden van de felicitaties die hij per telefoon kreeg van voormalig Arsenal-trainer Arsène Wenger. Thomas is fervent Arsenal-supporter.

   

  "Pas wanneer ik thuis weer in mijn zetel zit, zal ik het ten volle beseffen, denk ik.  Ik kan toch niets anders doen dan met de huidige stroom meegaan."

   

  Maandagochtend postte Thomas op Instagram een foto van zichzelf en zijn vrouw terwijl ze een Welsh gebakje verorberen. "Grappig, ik post een foto op Instagram en 's anderdaags staat het op de voorpagina's van de kranten."

  Thomas won het criterium in Friesland