• home
 • video
 • pas verschenen

  KBVB bedankt vertrekkende T2 Graeme Jones voor "uitstekende werk"

  Graeme Jones en Thierry Henry

  Jones verlaat de Rode Duivels.

  De T2 van de Rode Duivels, Graeme Jones, verlaat België en gaat aan de slag in Engeland, bij West Bromwich Albion. Na de geruchten over een vertrek van assistent Thierry Henry, ziet bondscoach Roberto Martinez nu alvast Jones vertrekken.

  Graeme Jones was de voorbije twee jaar aan de slag als assistent-coach van Roberto Martinez. De Brit zal de nieuwe assistent-trainer worden van het uit de Premier League gedegradeerde West Bromwich Albion. "We moeten deze club terug naar het hoogste niveau loodsen, waar ze hoort te zijn", klinkt het in een eerste reactie.

   

  Jones verlengde, in tegenstelling tot Martinez, zijn contract onlangs niet, waardoor het al duidelijk werd dat hij andere oorden zou opzoeken. Opvallend, want het duo werkte al jaren samen bij achtereenvolgens Swansea, Wigan en Everton. 

   

  Bij West Brom ziet de Brit ook Rode Duivel Nacer Chadli terug, maar de kans dat de twee nog zullen samenwerken lijkt klein, aangezien Chadli na zijn geslaagde WK op een transfer aast. Maar met hoofdcoach Darren Moore loopt Jones nog een oude bekende tegen het lijf, wat een van de hoofdredenen zou zijn voor de verhuis. 

   

  Tijdens het begin van hun spelerscarrière zaten ze een seizoen samen bij Doncaster Rovers en toen is er een levenslange vriendschap ontstaan. "Sindsdien hebben we altijd contact gehouden. Ik kan zelfs niet omschrijven hoe blij ik ben dat ik hem hier aan mijn zijde heb", vertelt Moore. 

  KBVB bedankt vertrekkende Jones voor "uitstekend werk"

  De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Graeme Jones in een korte boodschap bedankt voor zijn werk bij de Rode Duivels. "Jones leverde uitstekend werk samen met bondscoach Roberto Martinez en zijn volledige staf", klinkt het op de website van de KBVB. 

   

  "Het hoogtepunt was uiteraard de schitterende derde plaats op het WK in Rusland. De KBVB dankt Graeme voor zijn uitstekend werk en wenst hem veel succes in het kader van zijn nieuwe uitdaging."

  Tweets over het vertrek van de T2