• home
 • video
 • pas verschenen

  Serena Williams lijdt in San José zwaarste nederlaag uit haar carrière

  Serena Williams

  Na de Wimbledonfinale druipt Williams nu af in de eerste ronde.

  Verrassing op het WTA-toernooi in San José: Serena Williams heeft de eerste ronde van het Amerikaanse toernooi niet overleefd. Sterker nog, de jongste van de zusjes Williams incasseerde de zwaarste nederlaag uit haar carrière: 6-1 en 6-0!

  Na haar 23e grandslamtitel op de Australian Open begin vorig jaar, nam Serena Williams een jaar afscheid van de WTA-tour om zich voor te bereiden op haar aanstaande moederschap.

   

  Op het toernooi van Indian Wells maakte ze begin dit jaar haar comeback, en enkele weken geleden leek ze helemaal terug toen ze voor de 9e keer de Wimbledon-finale bereikte. Deze verloor ze van de Duitse Angelique Kerber.

  Serena Williams Wimbledon

  Enkele weken geleden bereikte Williams de finale op Wimbledon.

  Zwaarste nederlaag uit carrière

  Op het toernooi van San José begon ze dan ook met vertrouwen aan haar voorbereiding op de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het jaar.

   

  De eerste ronde zorgde echter al meteen voor een opdoffer van formaat: de nummer 48 van de wereld,  de Britse Johanna Konta, gunde Williams slechts één spelletje.

   

  Het is de eerste keer in haar carrière, sinds haar debuut in 1995, dat de Amerikaanse maar één opslagspelletje wist te winnen. 

   

  Williams was eerlijk in haar analyse. "Ik was niet scherp genoeg. Konta kreeg vertrouwen en kon zo makkelijk winnen", was haar reactie na de match.