• home
 • video
 • pas verschenen

  Video: Kop of munt? Doe maar het rekeningnummer

  Toss met creditcard

  Kop of munt was te ouderwets voor deze scheidsrechter.

  Opvallend moment voor aanvang van de oefenwedstrijd tussen PSG en Arsenal in Singapore. Aanvoerders Rabiot en Özil hadden bij de toss niet de traditionele keuze tussen kop of munt, want de scheidsrechter haalde een kredietkaart tevoorschijn. 

  Wat doorgaans een routineklusje is om te bepalen wie de aftrap geeft voor de wedstrijd, werd een lachwekkend spektakelstukje. In plaats van de traditionele toss waren er twee andere mogelijkheden: de zijde van het rekeningnummer of de zijde van de CVV-code van een kredietkaart. 

   

  De merkwaardige actie was een marketingstunt van een Aziatisch bankbedrijf. De zijde van het rekeningnummer bracht alvast geluk voor Özil en zijn team, want hij won de toss en later ook de wedstrijd (5-1). 

  Bekijk hier de opmerkelijke fase