• home
 • video
 • pas verschenen

  FA voert gele en rode kaarten in voor trainers

  FA kaarten

  Managers kunnen voortaan ook bestraft worden in de FA Cup en League Cup.

  In Engeland gaat de FA dit seizoen een nieuwtje uitproberen. In de FA Cup en League Cup kunnen managers voortaan bestraft worden met gele en rode kaarten bij wangedrag. In de Premier League blijft het voorlopig bij verbale waarschuwingen.

  Scheidsrechters kunnen dus voortaan wangedrag bij zowel spelers als coaches met dezelfde wapens bestrijden.

   

  Het gaat volgens de FA vooral over ongepast taalgebruik of gebaren richting de arbitrage, het uiten van ongenoegen door te gooien met voorwerpen, sarcastisch applaudisseren om de autoriteit van de arbitrage te ondermijnen, om een kaart vragen en tot slot het betreden van de zone van de tegenstander.

  4 bestraffingen = 1 match schorsing

  Vier bestraffingen zullen leiden tot een schorsing van één wedstrijd, na acht waarschuwingen volgt een schorsing van twee wedstrijden. Drie matchen schorsing zijn het resultaat van 12 kaarten, en na 16 bestraffingen volgt een disciplinaire hoorzitting bij de FA.

   

  Een ander nieuwtje dit seizoen is de competitiegebonden schorsing na gele kaarten, d.w.z. dat gele kaarten in de League Cup enkel een schorsing kunnen opleveren binnen deze bekercompetitie.