• home
 • video
 • pas verschenen

  Dubbelslag voor Lotto: ritwinst Debusschere en eindzege Wellens

  Jens Debusschere was nipt sneller dan Alvaro Hodeg.

  Jens Debusschere was nipt sneller dan Alvaro Hodeg.

  Lotto-Soudal heeft twee vliegen in één klap gevangen in de slotrit van de Ronde van Wallonië. Jens Debusschere was de snelste in de sprint en ploegmaat Tim Wellens graaide alsnog de eindzege mee.

  Tim Wellens verloor dinsdag zijn leiderstrui aan Quinten Hermans, maar was erop gebrand om die in de slotetappe opnieuw te veroveren. Wellens sprintte vroeg in de rit mee in een tussenspurt en sprokkelde zo 3 bonificatieseconden.

   

  Daarmee was Wellens weer virtueel leider, waardoor Hermans verplicht was in de top 3 te finishen om het algemene klassement te winnen. Lotto-Soudal controleerde de koers en in de massasprint was Jens Debusschere een fractie sneller dan Alvardo Hodeg. Hermans strandde met een 4e plaats op een zucht van de eindzege.

   

  "Ik wist dat het moeilijk zou worden vandaag, maar ik had goeie benen", vertelt eindwinnaar Tim Wellens." Ik zag een kans om aan te vallen en heb echt superhard gereden om die bonificatieseconden te pakken. Daarna heeft de ploeg echt keihard gewerkt voor mij. Ze hebben fenomenaal gekoerst."

   

  Voor Jens Debusschere was het zijn eerste overwinning van het seizoen: "Ik heb er lang op moeten wachten. Dit is een heel belangrijke zege voor mij", zegt Debusschere. "In de 1e rit zag ik mijn kansen in rook opgaan toen mijn ketting eraf liep. Het is extra mooi om nu te kunnen winnen."

  Uitslag rit 5:

  1. Jens Debusschere 188 km in 4u07'58"
  2. Alvaro Hodeg (Col) z.t.
  3. Ryan Gibbons (ZAf)
  4. Quinten Hermans
  5. Bram Welten (Ned)
  6. Edward Planckaert
  7. Hugo Hofstetter (Fra)
  8. Kenny Dehaes
  9. Daniel Hoelgaard (Den)
  10. Romain Cardis (Fra)

  Eindstand:

  1. Tim Wellens in 20u22'26"
  2. Quinten Hermans z.t.
  3. Pieter Serry op 7"
  4. Quentin Pacher (Fra) 9"
  5. Jhonatan Narvaez (Ecu) 11"
  6. James Knox (GBr) 12"
  7. Vjatsjeslav Koeznetsov (Rus) 13"
  8. Lorrenzo Manzin (Fra) z.t.
  9. Frederik Backaert
  10. Fabio Aru (Ita)