• home
 • video
 • pas verschenen

  Collina stopt als scheidsrechtersbaas bij UEFA om persoonlijke redenen

  Pierluigi Collina

  Collina oefende de functie acht jaar uit.

  Pierluigi Collina stopt als scheidsrechtersbaas bij de UEFA. Dat heeft de Europese voetbalbond zopas bekendgemaakt. De Italiaan Roberto Rosetti neemt de taken van zijn landgenoot over.

  De 58-jarige Collina vertrekt om persoonlijke redenen, aldus de UEFA. De ex-scheidsrechter, die in 2005 een punt achter zijn actieve loopbaan zette, oefende de functie acht jaar uit. "Het was een voorrecht om de voorbije jaren als scheidsrechtersbaas te werken. Ik ben trots op wat ik samen met mijn team heb bereikt", reageert Collina kort.

   

  Met de 50-jarige Rosetti, zelf scheidsrechter tot 2010, heeft de UEFA al een opvolger beet. "Het is een eer om deze job te mogen uitoefenen", verklaart de Italiaan. "De UEFA zette de voorbije jaren sterk in op de ontwikkeling van de scheidsrechters en ik kijk ernaar uit om dat proces voort te zetten en te verbeteren."

   

  Rosetti was de afgelopen jaren verantwoordelijk voor de invoering van de videoscheidsrechters op het WK in Rusland. Op het EK van 2008 mocht hij de finale en de openingswedstrijd fluiten.

  Roberto Rosetti

  Rosetti was verantwoordelijk voor de invoering van de VAR op het WK in Rusland.