• home
 • video
 • pas verschenen

  Buys: "Finale is een must en dan moet ik doen wat ik moet doen"

  Kimberly Buys.

  Kimberly Buys dicht zichzelf kansen toe in Glasgow.

  Door de ziekte van Pieter Timmers lijkt de Belgische selectie voor De Europese Kampioenschappen zwemmen onthoofd, maar de Belgische ploeg heeft nog wapens. "Ik ben er klaar voor", zegt Kimberly Buys. "Stiekem hoop ik op enkele medailles", zegt coach Rik Valcke. 

  Pieter Timmers moet meer dan waarschijnlijk een kruis maken over het EK in Glasgow na een hersenvliesontsteking. Dat is ook een fikse tegenslag voor de aflossingsploeg. "We kunnen hem niet vervangen. Hij is onze beste zwemmer", beseft zwemcoach Rik Valcke.

   

  Toch is de Belgische ploeg met ambities naar Glasgow afgereisd. "Ik ga ervan uit dat we met onze toppers enkele finales halen en op een EK is dan alles mogelijk", zegt Valcke. "Stiekem hoop ik toch op een paar medailles."

   

  Kimberly Buys mag op de 50m en 100m vlinderslag ambities koesteren. "Uit de startlijsten blijkt nog eens dat de vlinderslag in Europa echt sterk is", zegt onze landgenote. "Sarah Sjöström steekt er bovenuit, maar in de breedte zijn heel veel zwemsters aan mij gewaagd."

   

  "De eerste stap is de finale, dat vind ik op beide nummers een must. Dan moet ik doen wat ik moet doen. Dan kan ik hen verslaan. Het is een sterk deelnemersveld, maar dat maakt het leuk. Ik ben er klaar voor."

   

  Bij de schoolslagnummers is het uitkijken naar Fanny Lecluyse. "Het is eerst en vooral belangrijk om door te gaan naar de halve finales. Als de finale dan komt, dan zien we wel. In de finale zijn er veel kansen voor iedereen. Maar ik doe het dus stap per stap."

  De Belgische delegatie is naar het EK vertrokken