• home
 • video
 • pas verschenen

  Verbist over Standard-Gent: "VAR heeft de lijn van tv-productie niet"

  Cavanda.

  Dit voetje buitenspel werd niet door de ref opgemerkt.

  De Belgische competitie is afgelopen weekend uit de startblokken geschoten en dan is de VAR altijd in de buurt. Na Standard-AA Gent was er heel wat te doen over het tweede Luikse doelpunt, waarbij buitenspel niet werd opgemerkt door de ref en zijn assistenten en ook niet door de VAR.

  Standard klom afgelopen vrijdag net voor het uur op 2-1 tegen AA Gent dankzij een penaltydoelpunt van Mpoku. De bal werd op de stip gelegd nadat Esiti Mpoku in de zestien had aangetikt, maar in een eerdere fase stond Standard-speler Cavanda een voetje buitenspel. De fase werd niet afgeblazen en het doelpunt werd niet afgekeurd. Hallo Johan Verbist?

   

  "Voor de assistent-scheidsrechter is het onmogelijk om te zien of dit buitenspel is. Ook voor de VAR is dit zeer moeilijk te zien, aangezien zij niet beschikken over de lijn die door de tv-productie getrokken wordt", verduidelijkt scheidsrechtersbaas Verbist.

   

  "Als de VAR een vermoeden van buitenspel heeft en de lijn van de productiemaatschappij als hulpmiddel zou gebruiken, dan kan hij tussenkomen voor buitenspel."

   

  Nog volgens Verbist beoordeelde de VAR 4 van de 5 overige fases correct. Enkel bij het handspel van Lokeren-speler Steve De Ridder tegen Racing Genk had de VAR moeten tussenkomen.

  De fase met De Ridder: