• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Damme op Instagram: "Stilte is beste antwoord op een gek"

  Jelle Van Damme.

  Er zit een flinke haar in de boter tussen Jelle Van Damme en Laszlo Bölöni. De coach gunde de verdediger afgelopen weekend geen speelminuten en gaf Van Damme achteraf een veeg uit de pan. Gevolgd door een snedige counter van de speler.

  Antwerp won zijn eerste wedstrijd zondag op het veld van Charleroi (0-1). Het klaarde die klus zonder Jelle Van Damme, die 90 minuten op de bank bleef.

   

  Toen een journalist op de persconferentie na de wedstrijd aan coach Bölöni vroeg waarom, antwoordde de Roemeen als door een wesp gestoken.

   

  "Mijn bloeddruk begint te stijgen bij zo'n vraag. Van Damme is 1 van mijn 26 spelers. Als ik hem niet inbracht, was dat omdat het evenwicht goed was."

   

  "Wat ik van Van Damme verwacht? Dat hij tegenstanders in de problemen brengt, net zoals hij deed toen hij bij Anderlecht speelde en ik coach was van Standard."

  Twee Instagram-posts verwijderd

  De woorden van Bölöni vielen niet in goede aarde bij Van Damme. Op zijn Instagram-account postte de linksvoetige verdediger de afgelopen dagen twee cynische posts.

   

  Beide posts waren citaten in het Engels. "If you have a problem with me, tell me. Not everyone else" ("Als je een probleem met mij hebt, zeg het me dan. Niet aan anderen").

   

  Wat later klonk het nog wat sterker: "Silence is the best reply to a fool". Vertaald: "Stilte is het beste antwoord op een gek". 

   

  Van Damme verwijderde beide posts en verving ze in de loop van maandagnamiddag door een foto van zichzelf met de tekst: "Stay hungry. Stay Foolish #trusttheprocess #stepitup #workhardplayhard".