• home
 • video
 • pas verschenen

  Skilegende over verdronken dochtertje: "De grootste kans om je kind te verliezen"

  Bode Miller

  Bode Miller verloor vorige maand zijn dochtertje.

  Skilegende Bode Miller en zijn vrouw Morgan hebben een emotionele oproep gedaan na het verlies van hun dochtertje vorige maand. Het meisje van amper 19 maanden verdronk in het zwembad van hun buren. 

  Op 11 juni dit jaar stortte voor Bode Miller en zijn vrouw de wereld in. Hun dochter, 19 maanden oud, verdronk in het zwembad van hun buren. De hulpdiensten probeerden het meisje nog te redden, maar het mocht niet baten. In een gesprek bij het Amerikaanse NBC doen beide ouders nu een oproep voor meer veiligheid en willen ze andere ouders de risico's doen inzien. 

  Verdrinking maakt de meeste slachtoffers tussen 1 en 4 jaar

  Bode Miller vindt dat er veel te weinig gewaarschuwd wordt voor dergelijke gevaren. "Als jonge ouder ben ik naar verschillende bijeenkomsten geweest, maar verdrinkingsdood kwam nooit aan bod." Nochtans blijkt verdrinking de meest voorkomende oorzaak te zijn van kindersterfte bij kinderen tussen 1 en 4 jaar.

   

  Miller en zijn vrouw willen dan ook andere ouders bewust maken van de gevaren, zodat hen niet dezelfde tragedie overkomt. "Laat je kind nooit alleen in de buurt van water, en zorg ervoor dat er steeds reddingsmateriaal voorhanden is. Ouders zouden ook moeten leren om te reanimeren."

   

  Verder wordt door specialisten aanbevolen om een hek rond zwembaden te plaatsen, om ongevallen met kinderen zonder toezicht te voorkomen.