• home
 • video
 • pas verschenen

  Murray maakt succesvolle comeback in Washington: "Toch zware partij"

  Andy Murray schreeuwt het uit na winst in de marathonwedstrijd tegen McDonald.

  Andy Murray schreeuwt het uit na winst in de marathonwedstrijd tegen McDonald.

  Andy Murray heeft zijn rentree niet gemist. Op het toernooi van Washington versloeg hij de Amerikaan Mackenzie McDonald (ATP-80) in 3 sets. Het was pas de 1e wedstrijd van de Schot op hardcourt sinds maart 2017. "Het was een zware wedstrijd", vertelde hij achteraf.

  De voormalige nummer 1 van de wereld moest het in de 1e ronde van het toernooi van Washington opnemen tegen de Amerikaan McDonald.  De Schot, die naar de 832e plaats was teruggezakt, had 3 sets en 7 matchballen nodig om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

   

  Het werd uiteindelijk 3-6, 6-4 en 7-5. Het was een marathonwedstrijd die maar liefst 2u37 duurde. Na zijn overwinning schreeuwde hij het uit en vertelde hij: "Ik bewoog heel goed. Het was wel een zware wedstrijd, we waren mekaar waard en hadden allebei kunnen winnen". In de volgende ronde komt Murray zijn landgenoot Kyle Edmund (ATP-18) tegen.  

   

  Door een heupblessure kwam Murray bijna anderhalf jaar niet in actie. Eerder dit jaar speelde hij al enkele grastoernooien, Queen's en Eastbourne, maar zijn blessure speelde hem nog te veel parten. Op het laatste moment meldde hij zich ook nog af voor het grandslamtoernooi van Wimbledon.