• home
 • video
 • pas verschenen

  Lopetegui: "Bale kan leemte van Ronaldo opvullen"

  Gareth Bale Real Madrid

  Gareth Bale speelt sinds 2013 bij de Koninklijke.

  Na het vertrek van Cristiano Ronaldo en Zinédine Zidane breekt er bij Real Madrid een nieuw tijdperk aan. De nieuwe coach, Julen Lopetegui, rekent vooral op Gareth Bale om de rol van Ronaldo over te nemen.

  "Cristiano Ronaldo is één van de belangrijkste spelers in de recente geschiedenis van Real Madrid. Toen hij ons zijn wens om te vertrekken kenbaar maakte, hebben we dit toegestaan."

   

  Volgens Lopetegui  biedt het vertrek van de Portugese superster opportuniteiten voor andere spelers. "Gareth Bale is een fantastische speler met enorm veel kwaliteiten. Hij kan de leemte opvullen."

  Julen Lopetegui

  Lopetegui was tot voor kort bondscoach van Spanje.

  Ligt toekomst Bale nog wel in Madrid?

  Of de Welshman hier zelf ook zo over denkt, is nog maar de vraag. De linkspoot werd al meermaals in verband gebracht met een terugkeer naar de Premier League. Onder meer Manchester United en zijn oude team Tottenham zouden geïnteresseerd zijn. 

   

  "Ik wil niet praten over hypotheses", zei Lopetegui naar aanleiding van deze geruchten. "Als ik aan de start van het seizoen over dit team beschik, ben ik een gelukkig man. Gareth is gelukkig bij ons en deelt onze doelen. We staan aan het begin van een boeiende periode."'

   

  Real begint op 15 augustus aan het nieuwe seizoen, met de UEFA Super Cup tegen die andere club uit Madrid, Atletico. Het team van Diego Simeone won vorig seizoen de Europa League.