• home
 • video
 • pas verschenen

  LeBron James opent school voor kwetsbare kinderen

  LeBron James steunt het project vooral financieel.

  LeBron James steunt het project vooral financieel.

  LeBron James heeft in Ohio een school geopend voor kwetsbare kinderen. Het is een initiatief van de LeBron James Family Foundation. Die organisatie zet zich in voor kinderen die dreigen op te groeien in moeilijke omstandigheden.

  De "I Promise School" van de LeBron James Family Foundation is een onderdeel van een scholengemeenschap in Amerika. Het personeel van die scholen stond in voor het lessenpakket en zorgde ervoor dat de "I Promise School" aan alle standaarden zou voldoen. James zelf is vooral de gelddonor en zet zich in voor doeleinden buiten de schoolmuren.

   

  De nadruk ligt op het opvoeden van kwetsbare kinderen. De bedoeling is om ze vaardigheden aan te leren, die ze anders niet zouden meekrijgen in hun opvoeding. Ook de gevaren van drugs en alcohol krijgen veel aandacht.

   

  "Wij volwassenen hebben de verantwoordelijkheid om deze kinderen niet in de steek te laten. Wij moeten hun leraars, mentors en zelfs ouders zijn. Deze kinderen zijn de toekomst en hebben dromen die verder reiken dan de VS", klinkt het statement van LeBron James.

   

  De school wil vermijden dat kinderen te veel vrije tijd hebben en zo minder snel in problemen kunnen geraken. Elke student krijgt een fiets, het vervoersmiddel dat voor LeBron James symbool staat voor vrijheid. Vroeger hielp de fiets de Amerikaan uit de problemen.

   

  De "I Promise School" biedt ook jobbegeleiding aan ouders aan en beschikt over een voedselbank. 

  LeBron James wil LA Lakers opnieuw naar de top helpen

  De basketballer houdt zich, naast het goede doel, ook nog steeds bezig met basketballen. Hij wil zijn team, de LA Lakers, opnieuw naar de NBA-top helpen. "Het is een leuke uitdaging om het team opnieuw naar de top te helpen."

   

  De Lakers behalen momenteel hun slechtste resultaten in 5 jaar. De laatste 2 titels dateren uit 2009 en 2010 met Kobe Bryant.

   

  De King speelt op 33-jarige leeftijd al zijn 16e seizoen in de NBA.  Hij won 3 landstitels en bereikte 9 keer de NBA-finale. James tekende een contract voor 4 seizoenen bij de Lakers, na 4 seizoenen bij Cleveland.

  Enkele foto's van de I Promise school