• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen EK voor Greipel: Lotto-Soudal eist zijn Duitse sprinter op

  André Greipel.

  Greipel trekt niet naar Glasgow, maar wel naar Polen.

  De Duitse wielerbond kan in Glasgow geen beroep doen op André Greipel. De 36-jarige sprinter wordt door zijn ploeg opgesteld in de Ronde van Polen en kan dus niet deelnemen aan het EK. BIj de Franse selectie zijn Bryan Coquard en Christophe Laporte dan weer de speerpunten.

  Het EK in Glasgow (12 augustus) valt tussen de Ronde van Polen en de BinckBank Tour. Heel wat bondscoaches moeten dus een moeilijke puzzel leggen.

   

  De Duitse bondscoach kan alvast niet rekenen op het Lotto-duo André Greipel en Marcel Sieberg. Greipel, die Lotto aan het einde van dit seizoen verlaat, wordt naar de Ronde van Polen gestuurd. John Degenkolb is de kopman in het Duitse kamp.

   

  Bij de Fransen heeft bondscoach Cyrille Guimard zijn lijstje klaar. Sprinters Bryan Coquard en Christophe Laporte zijn de kopmannen. Zij worden bijgestaan door onder meer Dumoulin, Périchon en Turgis.