• home
 • video
 • pas verschenen

  De Ketele voor EK: "Meer dan De Ketele/De Pauw in België"

  Kenny De Ketele.

  De Ketele hoopt te schitteren in Schotland.

  Op De Europese Kampioenschappen in Glasgow mag de Belgische pisteselectie zeker van eremetaal dromen. Kenny De Ketele (33) is een van de kopfiguren in de Belgische ploeg. "Ik denk dat ik in orde ben."

  Met Ghys in de ploegkoers: "Hij verdient die kans"

  Wie Kenny De Ketele zegt, zegt Moreno De Pauw. Maar de staf en de Belgische federatie hebben beslist om Robbe Ghys (21) een duo met De Ketele te laten vormen in de ploegkoers.

   

  "Robbe is een groot talent", legt De Ketele aan Sporza uit. "Hij verdient die kans. Het klikt tussen ons. Anderhalf jaar geleden hebben we de Wereldbeker in Apeldoorn gewonnen. We zijn in België met meer dan alleen De Ketele/De Pauw. Die jongens zijn klaar en kloppen al een tijdje op de deur."

   

  Blijven de Belgische kansen op een medaille in de ploegkoers dan intact met het nieuwe koppel? "Zeker. Het is zijn grote vuurdoop, maar we gaan met hem zeker niet met minder troeven naar de wedstrijd."

   

  "Ik heb ook al bewezen dat ik goed omkan met een nieuwe partner. Het mooiste voorbeeld was Gijs Van Hoecke: we hadden nog nooit samen gereden, maar we werden wel meteen wereldkampioen."

  De Ketele en De Pauw.

  De Ketele en De Pauw worden voor dit EK uit elkaar gehaald.

  "Alleen tevreden met 5e of 6e plaats in achtervolging"

  Kenny De Ketele komt ook in actie op de puntenkoers en de ploegenachtervolging. "Het WK was voor het achtervolgingsteam een redelijke teleurstelling. We hadden het gevoel dat we meer in ons mars hadden en dat hebben we niet kunnen tonen. We kunnen ons nu niet wegsteken."

   

  "Dit EK is het eerste toernooi dat meetelt voor de kwalificatie van de Spelen. We willen graag heel goed beginnen, om dan de komende twee jaar zo veel mogelijk punten te verzamelen. We hebben alles gedaan wat van ons verwacht werd."

   

  "Er kunnen zich slechts 8 landen plaatsen voor de Spelen. Dat is een enorm zware opdracht. Als we realistisch zijn, dan zweeft België ergens tussen de 7e en 10e plek. Op het EK moet dat rond de 5e à 6e plaats zijn. Ik zou pas echt tevreden zijn als we die plaats behalen op dit toernooi."

   

  In de puntenkoers en de ploegkoers mikt Kenny De Ketele duidelijk op meer. "Ik heb al genoeg medailles in die onderdelen in mijn kast. Als je dat niveau gehaald hebt, dan mag je enkel aan titels denken. Ik denk dat ik in orde ben."

  "De Europese Kampioenschappen? Leuk idee, maar merken er niet te veel van"

  Het EK baanwielrennen werd opgenomen in de nieuwe formule van De Europese Kampioenschappen, een evenement dat EK's in verschillende sporten bundelt.

   

  "Het idee is heel leuk, maar in Glasgow merken we er niet te veel van. We zitten gewoon op hotel zoals bij een ander kampioenschap en we zien geen andere atleten aan het werk. Maar ze willen er hier iets groots van maken."