• home
 • video
 • pas verschenen

  Beloften krijgen eigen veldritten in Brico Crossen

  Thijs Aerts

  Thijs Aerts werd begin dit jaar Belgisch kampioen bij de beloften.

  In het veldrijden zullen de beloften binnenkort in vijf Brico Crossen kunnen strijden tegen hun leeftijdsgenoten, in plaats van te moeten starten bij de elite. Dat zegt Chris Mannaerts van vzw SportIDee. 

  "De voorbije maanden klopten een aantal jonge beloften bij ons aan. Door de Amerikaanse wereldbekermanches duurt het lang vooraleer die jongens zich in rechtstreekse duels kunnen meten met hun leeftijdsgenoten. Bovendien is het voor de allerjongsten geen evidentie om punten te sprokkelen voor de UCI-ranking."

   

  Het was dan ook nodig om hen de kans te geven om tegen leeftijdsgenoten te koersen, aldus Mannaerts. "Na overleg met onze plaatselijke organisatoren, hebben we beslist om aan hun wensen tegemoet te komen".

   

  "Met Geraardsbergen, Ronse en Lokeren krijgen ze alvast drie extra confrontaties vroeg in het seizoen. Daarna volgen nog beloftenkoersen in Essen en Hulst."