• home
 • video
 • pas verschenen

  Andy Schleck: "Wielrennen is volgens mij de properste sport"

  Andy Schleck met zijn zoontje.

  Andy Schleck (archief).

  Ex-wielrenner Andy Schleck gelooft dat er bijna geen doping meer gebruikt wordt in het peloton. "In mijn tijd was de sport al erg zuiver. Ik heb zuiver gereden", zei de ex-Tour-winnaar in een podcast van VeloNews.

  Andy Schleck stond drie keer op het podium in de Ronde van Frankrijk. De Luxemburger werd telkens 2e, maar na een dopingschorsing voor Contador werd hij alsnog uitgeroepen tot winnaar van de Tour 2010. Nu zit hij niet meer in peloton, maar hij volgde de wedstrijd op de voet.

   

  Het stoort Schleck dat er, zeker tijdens deze editie, zo vaak over doping werd gesproken. "De fans die naar het parcours komen om renners uit te jouwen of om bordjes omhoog te houden met "doping" op, dat snap ik niet. Waarom zou je dat doen? Als je de sport niet leuk vindt, blijf dan gewoon thuis."

   

  Schleck gelooft dat er zuiver gereden wordt. "Ik denk dat het wielrennen in mijn tijd al zeer proper was. Ik heb dopingvrij gereden. Volgens mij is wielrennen zelfs de properste sport van allemaal. Het is alleszins de sport die het meest gecontroleerd wordt."

   

  "Zijn er nog bedriegers in het peloton? Waarschijnlijk wel. Maar dat hoort bij het leven. Er zijn altijd en overal mensen die buiten de lijntjes willen kleuren."