• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-pistier Andreas Kappes, in 1995 winnaar in Gent, is overleden

  Andreas Kappes en Etienne De Wilde.

  Andreas Kappes (l.) vormde vaak een duo met Etienne De Wilde.

  Ex-renner Andreas Kappes is afgelopen nacht op 52-jarige leeftijd overleden. De Duitser won onder meer een rit in de Giro en de Omloop Het Volk en heeft ook een stevig palmares op de piste. Volgens Duitse media is hij gestorven na een allergische reactie op een insectensteek. 

  Andreas Kappes was tussen 1987 en 2001 prof. De Duitser reed onder meer bij Toshiba, Telekom en Gerolsteiner. Hij boekte zijn mooiste successen in 1988 (een rit in de Giro) en in 1991 (Omloop Het Volk). Ook ritzeges in Parijs-Nice en de Ronde van Zwitserland staan op zijn erelijst.

   

  Kappes, afkomstig uit Bremen, schitterde eind jaren 90 ook op de piste. Hij sprokkelde enkele medailles op de wereldkampioenschappen en won 24 zesdaages. 9 keer trok hij met Etienne De Wilde aan het langste eind, onder meer in 1995 in Gent.