• home
 • video
 • pas verschenen

  21-jarige Nederlander wordt concurrent van Kompany bij Manchester City

  Philippe Sandler.

  Sandler voelt zich vooral in zijn sas als centrale verdediger.

  Manchester City heeft de Nederlander Philippe Sandler op de loonlijst gezet. De 21-jarige Sandler komt over van PEC Zwolle in de Eredivisie. Als grote centrale verdediger zal hij in de weegschaal gelegd worden met Vincent Kompany.

  Kevin De Bruyne en Vincent Kompany krijgen het gezelschap van een Nederlander bij Manchester City. De Engelse landskampioen plukte Phillipe Sandler weg uit de Eredivisie.

   

  Sandler is 21 jaar en maakte in 2016 zijn profdebuut bij PEC Zwolle. Daar speelde hij vorig seizoen ook 23 wedstrijden en die waren voldoende om Manchester City te overtuigen. Sandler werd bij de U20 ook vier keer opgeroepen bij Oranje.

   

  City omschrijft zijn nieuwe aanwinst als "een indrukwekkende verschijning centraal in de verdediging". Zo lijkt hij dus een concurrent te worden voor Rode Duivel Vincent Kompany. Al kan Sandler volgens de club ook uit de voeten als controlerende middenvelder.